PDS

Heeft u uw hele leven al last van darmklachten? Al van alles geprobeerd? Of is bij u de diagnose PDS (prikkelbaar darm syndroom) gesteld nadat onderzoek bij huisarts en/of ziekenhuis uitwees dat er niets “bijzonders” te vinden was? Dan heeft u mogelijk last van de fodmaps in het eten.

LEKKER LOW FODMAP

Fodmap staat voor Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden and Polyolen.  Bij de Monash University in Australië hebben Peter Gibson en Sue Shepherd ontdekt dat deze koolhydraten vaak klachten veroorzaken bij mensen met PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom).  Voor meer informatie kijk hier.

– Voor PDS is helaas geen pasklare oplossing. Het is dus per persoon een kwestie van uitproberen. Natuurlijk zijn er algemene adviezen m.b.t. bijvoorbeeld het eten van voldoende vezels en het vermijden van veel stress. Maar goed, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.  Ik hoop je met deze website van inspiratie te voorzien m.b.t. het koken. Ik vind het belangrijk dat recepten niet te ingewikkeld zijn en dat er “gewone” producten kunnen worden gebruikt die vrij algemeen verkrijgbaar zijn. Nog niet alle recepten zijn van mijn “oude” website naar de nieuwe overgezet. Je kunt dus ook even kijken op: www.lekkerlowfodmap.nl

Wil je meer weten over dit onderwerp maak dan gerust een afspraak met me!

Veel plezier met koken!

aardbeien met salade

Delen:

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: