Kalkoenfilet met groenten in kokosmelk

14 juli 2016 | Lekker low fodmap, Recepten, Voeding

Ik vind het Marokkaanse kruidenmengsel Ras-el-Hanout heerlijk in kip- en kalkoengerechten. Er zijn allerlei “eigen” kruidenmengsels en ze verschillen per familie. Het is te koop bij Marokkanse winkels (of on-line via bijvoorbeeld Spices of Marrakech en er is ook een mengsel samengesteld door  de Zwolse chefkok Jonnie Boer. Die laatste kun je onder andere kopen bij Albert Heijn, wel zo gemakkelijk. Voor dit mengsel is de genoemde hoeveelheid in het recept prima. Als je een ander merk koopt, begin dan met wat minder en voeg op het einde naar smaak nog wat toe. Sommige mengsels zijn veel gepeperder dan andere.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
250-300 gram kip- of kalkoenfiletblokjes
1 kleine courgette
1 eetlepel ras-el-hanout
200ml kokosmelk
halve aubergine
1 groene paprika
zout/peper

Was de groenten. Snij de courgette in de lengte doormidden, daarna nog een keer in de lengte en snij in stukken van 2-3 cm. Snij de paprika in grove stukken, net als de halve aubergine.
Bestrooi de blokjes met de ras-el-hanout en bak het aan in een scheutje olijfolie. Bak tot goed aan tot het verkleurt. Voeg dan alle groentes toe en laat alles rustig bakken. Roer af en toe om. Leg er een deksel op om de groente te garen. Voeg na ongeveer 10 minuten de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat nog 5 minuten borrelen.  Breng op smaak met een flinke draai verse zwarte peper en wat zout, of evt. nog een beetje ras-el-hanout (maak gewoon af naar je eigen smaak).

Lekker met (zilvervlies)rijst, quinoa, pasta, zelfs met een gekookt aardappeltje.

Delen:

Tags: , , , , , , ,

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: