Hartige granola met havermout en pecannoten

24 januari 2016 | Geen categorie, Lekker low fodmap, Recepten, Voeding

Het recept is gebaseerd op de hartige granola die deze maand in de Allerhande staat, maar ik heb het klaargemaakt met deels andere ingrediënten. Wat heb je nodig?

4 biologische oerspeltwafels (Aldi), maar rijstwafels kunnen natuurlijk ook.
2 grote eetlepels sesamzaad
1 theelepel kaneel
100 gram havermout
2 theelepels gemalen komijn
2 eiwitten (de dooier wordt niet gebruikt)
2 el olijfolie
100 gram pecannoten
een snuf grof zeezout

Hartige granola

 

 

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 160 gr. C. Snijd de wafels in blokjes en doe ze met sesamzaad, kruiden en haver, zeezout in een kom.  Klop het eiwit schuimig. Doe dan de olie voorzichtig door het schuim en meng het door het havermengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 min. in de oven. Laat afkoelen. Breek de pecannoten in stukjes en roer door de granola. Bewaar in een afsluitbaar blik of plastic bakje.

Lekker knapperig en hartig als tussendoortje.

 

Delen:

Tags: , ,

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: