Gouden windei

8 januari 2016 | Voeding

Deze week werden de cranberries van Albert Heijn uitgeroepen tot het meest misleidende product, het gouden windei. Het “superfood” bestond voor 68% uit siroop en maar voor 30% uit cranberries. Inmiddels heeft Albert Heijn aangegeven dat het product wordt aangepast.

Ik maak regelmatig foto’s van producten als ik in winkels ben. Gewoon, omdat er vaak zo’n grote discrepantie is tussen de tekst op de verpakking en de ingrediëntenlijst op de achterkant. Misschien aardig om daarom met regelmaat zo’n product tegen het licht te houden.

Flavour pot van Knorr

De flavour pot, de kruidenpotjes van Knorr. Een mooi plaatje van allerlei kruiden op de voorkant, groen, natuur, lijkt in elk geval in eerste instantie een mooi product. Een kuipje met gemengde kruiden. Gemakkelijk toe te voegen aan pasta en vlees etc.

Een kijkje op de zijkaKruidenkuipje 2nt van de verpakking: Nou, daar word je best blij van toch?  Daar staat dat er geen kunstmatige smaakversterkers, geen kunstmatige kleuren ?, geen kunstmatige conserveringsmiddelen in zitten en het is ook nog geschikt voor vegetariërs.

 

 

Dan vraag ik me vervolgens af wat er dan eigenlijk in zit, in dit plastic potje. En dan blijkt dat er niet echt veel kruiden in zitten. Net 10%. Er zit in: water, glucosestroop (een ander woord voor suiker, maar dan goedkoper), zout, azijn, palmolie (waarom nou toch? kijk hier voor meer informatie), suiker (nog een keer), tijm 4%, oregano 4%, rozemarijn 2% en jawel, basilicum 0,7%, verdikkingsmiddel is xanthaangom.

Alternatief: gKruidenkuipje 3a lekker naar de markt en haal daar verse kruiden. Of haal potjes met kruiden in de winkel en zet die in je vensterbank, geef ze water en haal er wat van af als je dat lekker vindt in je eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen:

Tags: , , ,

2 reacties

  1. Ellen

    Interessant artikel! De supermarkt staat vol met windeieren…

  2. Trudy Wagenaar

    Klopt Ellen! Dank voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: