Gebakken biefstuk met venkelrisotto

18 juli 2016 | Lekker low fodmap, Recepten, Voeding

Met dit heerlijke zomerweer kun je natuurlijk gaan barbecuen, maar dit is ook een optie: Lekkere gebakken biefstuk op sla met paprika en pijnboompitjes en daarbij een romige risotto.

Voor 2 personen heb je nodig:
2 biefstukjes van 100 gram
1 gele paprika
1 theelepel boter en 1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel goede balsamicoazijn
1 eetlepel pijnboompitjes
rucola of veldsla

Voor de risotto:
Half bosje lenteuitjes (het groen ervan als je last hebt van pds, anders kun je de uitjes in zijn geheel gebruiken) in stukjesrisotto met venkel
Halve venkel in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
140 gram risotto
50 gram geraspte parmezaanse kaas
100ml droge witte wijn.

Begin met de risotto: Verwarm de olijfolie en voeg de lenteui en venkel er aan toe. Laat een paar minuten rustig aanbakken en doe er dan 140 gram risotto bij. Roer om en voeg er de witte wijn aan toe. Blijf rustig roeren tot het vocht is opgenomen. Doe er dan steeds een beetje water bij en blijf goed roeren. Doe er een half blokje kippebouillon door. Blijf steeds een beetje vocht toevoegen en blijf roeren, zo’n 18-20 minuten (kijk even op de verpakking). Proef dan even: de korrel moet nog een beetje “bite” hebben, maar niet hard zijn. Het moet een papperig geheel zijn. Op de foto is de risotto trouwens in het beginstadium. Blijf erbij en blijf goed roeren, roer de kaas er doorheen. Het is een beetje een gerechtje om te ontstressen…om even rustig de dag bij door te nemen.
Zet op een heel laag pitje, op een plaatje.

Bak nu de biefstukjes, eerst even zout/peper erop doen. Verhit de olie/boter goed, doe de biefstuk er bij. Bak stevig aan, ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant (als de biefstuk zo’n 1,5 cm dik is). Leg wat sla neer op een (houten) bord. Haal de biefstuk uit de pan en leg even op een stuk aluminiumfolie, pak het in. Bak nu de reepjes paprika en bak de pijnboompitten ook even mee.

Haal de biefstuk uit het folie en snij in repen. Leg op de sla, net als de paprika en pijnboompitten. Sprenkel er de balsamicoazijn overheen. Serveer de rijst er bij.

Delen:

Tags: ,

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: