En? Hoe gaat het met je goede voornemens?

5 januari 2016 | Voeding

Het is 5 januari en 2016 is bijna een week oud. Het is ontzettend druk in de sportschool en veel mensen stoppen (weer) met roken. Overal hoor je mensen met goede voornemens. De afslankboeken worden weer uit de kast gehaald: “nu ga ik echt afvallen, in elk geval 15 kilo…”

Klinkt dit je bekend in de oren? Vast wel. Jammer genoeg stopt het merendeel van de mensen binnen 1 maand met hun pogingen om af te vallen, te stoppen met roken of meer te sporten. En misschien is het je echt wel gelukt om 10 kilo af te vallen? Hoe komt het dan dat de meeste mensen een jaar later weer even zwaar zijn, of zelfs zwaarder dan voor ze gingen lijnen?

Iedereen kan afvallen.  Wat moeilijk is is om het vol te houden. Om vol te houden moet je niet tijdelijk, maar langdurig en blijvend zaken anders aanpakken. En daar wordt het lastig.

Een paar tips die je kansen vergroten:

  • Wees concreet in je doel (wat wil je precies en vooral waarom)
  • Neem kleine stapjes. Alles in 1 keer veranderen is slecht vol te houden.
  • Stel een reëel doel: wil je 30 kilo afvallen zodat je weer net zoveel weegt als toen je 17 was? Niet handig. Werk ook hier in stappen.
  • Maak je voornemens concreet! (Ik ga op maandag en woensdag sporten, ik ontbijt elke ochtend gezond, ik haal geen snacks meer bij de benzinetank)
  • Wees je ervan bewust dat slanker worden voor 80% bestaat uit minder/anders eten, en voor max. 20% door meer bewegen.
  • Iedereen heeft dagen dat het minder goed gaat, dat is geen reden om het op te geven.

Op 12 januari start de cursus “Puur Gezond Slank in 8 stappen”! Doe mee en leer hoe het echt anders kan, zodat je het dit jaar wel “volhoudt”. Bel of stuur een mail naar contact@livelight.nl

Delen:

Tags: , , ,

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: