Pilates

Bewegen is goed, maar goed bewegen is beter

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Pilates is een relatief rustige, laagdrempelige beweegvorm. Behalve dat het goed is voor je lichaam, is het ook goed voor de geest. Goed bewegen geeft de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.  Goed kunnen bewegen is dus belangrijk voor de kwaliteit van het leven. Voordat u begint met lessen Pilates neem ik een beweegscan af, om te kijken of er zwakke schakels in de bewegingen aanwezig zijn. Wanneer een beweging pijn geeft zal ik u altijd doorverwijzen naar een fysiotherapeut of arts.
Juist doordat we bijvoorbeeld veel zitten (of op kantoor zitten) hebben mensen vaak last van bijvoorbeeld nek en schouders. Specifieke oefeningen tijdens de Pilates lessen helpen ontspannen en bewegingen natuurlijker te laten verlopen.

Pilates

In Functioneel Pilates is goed gekeken naar de originele, door Joseph Pilates ontwikkelde oefeningen.  Met Pilates leer je dieper gelegen buik, rug- en nekspieren te activeren. Bewegen is bewezen de beste remedie tegen lage rugpijn. En goed bewegen leer je bij Pilates.

Lessen

De lessen worden gegeven in blokken van 8 weken. Pilates is zeer geschikt voor ouderen of mensen die al lang niet veel hebben bewogen. Elke oefening kan worden aangepast zodat iedereen effect heeft van de training.

Op dit moment worden er geen Pilates lessen gegeven.

 

Delen:

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: