Banaanpoffertjes met kiwi

14 juni 2016 | Lekker low fodmap, Recepten, Voeding

Dit is een glutenvrij (en fodmaparm) recept voor 1 persoon. Heb je geen boekweitmeel, dan kan het ook zonder. Je kunt ook rijstemeel gebruiken of het meel weglaten, dat werkt ook prima.

1 middelgrote banaan
1 ei
1 eetlepel boekweitmeel
1 afgestreken theelepel kaneel
1 kiwi
1 eetlepel pecannoten
1 eetlepel ahornsiroop

Prak de banaan in een kommetje fijn en doe het ei er bij. Goed roeren, dan de kaneel er ook door roeren.
Voeg er het boekweitmeel bij en roer goed door.
Verhit een poffertjespan (als je die niet hebt kun je ook gewoon steeds 1 eetlepel in een gewone pan bakken, dan heb je meerdere hoopjes in de pan). Ik heb kokosolie gebruikt, je kunt ook roomboter of olie gebruiken.

Schep in elk holletje een eetlepel, rustig bakken tot de bovenkant wat droger wordt en dan omdraaien. Leg als

het klaar is op een schaal. Doe er plakjes kiwi tussen en overgiet met de ahornsiroop. Superlekker!!

banaanpoffertjes 2

banaanpoffertjes ingredienten

Delen:

Tags:

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: