Aubergine op toast met zuurdesemspeltbrood

19 januari 2016 | Lekker low fodmap, Recepten, Voeding

Voor als je wat meer tijd hebt is dit een echt heerlijke lunch:

Nodig voor 2 personen:

1 aubergineAuberginetoast 1
2 tomaten
italiaanse kruiden
olijfolie
(buffel)mozzarella
zuurdesem
speltbrood, 2 sneetjes per persoon
Snij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 4mm. Doe er wat zout op en laat het 2 minuten intrekken.
Kwast de aubergine dun in met olijfolie en bak het in de grillpan tot het zacht en gaar is. Haal uit de pan.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij ondertussen de tomaat en de mozzarella in plakken
Rooster de sneetjes speltbrood.
Leg op een plak brood de plakken gegrillde aubergine, daarop de tomaat en buffelmozzarella. Strooi er wat italiaanse kruiden over.  Strooi er nog geraspte oude kaas of parmezaanse kaas overheen en zet in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

 

Delen:

Tags: , , ,

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Nieuwste artikelen
Alle artikelen

Advies & kennis:

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden?

Bel 06 - 40 70 59 68

Volg ons via: